Бързите тестове – за хора с грипоподобни симптоми и от рискови страни

Бързите тестове - за хора с грипоподобни симптоми и от рискови страни

Снимка: БГНЕС

Ако вчера си се заразил с коронавирус, не може на другия ден да имаш антитела, за да се установи наличието на инфекцията. Бързите тестове могат да изследват хора с грипоподбни симптоми, върнали се от рискови страни или  контактни на други заразени, заяви пред Нова тв професор Радка Аргирова – вирусолог, член на Медицинския съвет към МС.

Още по темата

25 мар 2020 08:43

205

18 мар 2020 21:45

18

„Предполагам, че тестовете, които се продават в интернет от анонимни търговци, имитират един от бързите, който се прави с взимане на кръв от пръстта. Там резултатът излиза до 5 минути. Цялата работа не е в извършването на теста, а в  неговата интерпретация. Този тест изследва и потвърждава наличие на антитела. На тях им трябва време, за да се образуват. Поне 6-7 дни са нужни. На бързите тестове за коронавирус можем да се доверяваме с „известна уговорка за интерпретация“, смята Аргирова. По думите й пикът на заразата ще е в първите дни на месец май.

Професорът коментира и препоръката за масов скрининг за коронавирус. „Алгоритъмът вече е написан. Днес той ще бъде в компютрите на всички членове на съвета“, каза тя.

Тя  сподели и мнението си за фалшивата новина с нурофена. „Няма данни дали лекарството има влияние върху заразените с коронавирус „, поясни професорът.

По думите й ваксината ще е готова след повече от година и половина.  И заключи, че е хубаво да се правят разходки, но трябва да се спазва разстояние.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.