Велизар Енчев: Обида за интелигентността ли са синдикатите ни?

Велизар Енчев: Обида за интелигентността ли са синдикатите ни?

ОБИДА ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА ЛИ СА СИНДИКАТИТЕ НИ?

Президентът на КТ „Подкрепа“ в неделното утро на bTV, веднага след гост от „Отровното трио“. За Димитър Манолов някои от тезите на Арман Бабикян били „обида за интелигентността“…

А за милиони отрудени българи, които 30 години чакат синдикатите да застанат на тяхната страна на социалната барикада, е обида такива хора да бранят правата им в Съвета за тристранно сътрудничество.

Финансовият министър опростил близо милиард от хазарта на Божков, но за двата синдиката това не е проблем. Техен проблем е как да увеличат часовете извънреден труд, да върнат шестдневната работна седмица и да представят това като социално благо.

Държавната Българска банка за развитие дала 70 милиона на колекторско-мутренска фирма, но това изобщо не е синдикална тема. Тяхна тема е да опазят социалния мир, докато вълкът обгрижва агнето в синдикалния обор.

Доган получи на тепсия ТЕЦ „Варна“ и пристанище за 35 години, а с тях и стотици милиони от „студения резерв“ на държавната ТЕЦ „Марица Изток“. Но за Манолов и компания това не отнема хляба на стотици работници – до един членуващи в КТ „Подкрепа“.

„Медиците затъват тотално, ако протестът е само за едни пари“, изригна Манолов срещу алчните доктори и сестри. Обаче не поясни за колко пари се труди президент на синдикат и кой му ги плаща – синдикалните членове, любимото му правителството или щедрите работодатели?

И за слепите е видно кого подкрепя КТ „Подкрепа“. Но за разлика от президента на КНСБ, който фанатично брани властта, КТ „Подкрепа“ свири на две струни.

Сутрин Манолов громи душманите на Борисов, но вечер пиарът му Ваня Григорова е на протеста – пуска по една сълза за плебса, хвърля отровна стрела по патрициите, все някой ще се върже на театрото…

Време е за Възродителен процес на обгрижващия властта синдикат!

Името КТ „Подкрепа“ е обида за интелигентността.

КТ „Двуликият Янус“ е истинското му име!

Велизар Енчев, Фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.