ВУЗФ с нова онлайн публична лекция – този път с лектор Левон Хампарцумян

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира нов уебинар по една от най-актуалните и горещи теми в момента – как ще повлияе кризата с COVID-19 върху присъединяването на България към валутно-курсовия механизъм ERM II и еврозоната. Лектор ще бъде известният банкер и председател на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян.

Още по темата

22 юни 2020 15:26

0

Онлайн дискусията ще се проведе на 26 юни, от 11 часа, в платформата meet. Местата за уебинара са ограничени. Всеки който иска да се присъедини, може да го направи, като заяви предварително желанието си до 25 юни на [email protected]

След направена регистрация, всеки участник ще получи персонален линк за достъп до събитието.

Организирането на уебинара идва само няколко дни, след като излезе новият доклад на Европейската комисия за конвергенцията за 2020 с оценка за напредъка на България по пътя на присъединяване към ERM II и еврозоната. В него се посочва, че страната ни е сред държавите с 12-месечен среден темп на инфлация над референтната стойност от 1,8%, което е положителен признак, но заради пандемията от COVID-19 е несигурно да се прогнозира как ще продължи да се изменя този показател. Какво означава това за България и присъединяването към ERM II и еврозоната, кои са другите важни аспекти от доклада на ЕК – на тези и още въпроси ще отговори Левон Хампарцумян в дискусия с други водещи икономисти, финансисти и преподаватели от ВУЗФ, на уебинара на 26 юни. По време на него всеки участник ще има възможност да се включи в дискусията и да зададе своите въпроси.

Модератор на онлайн дискусията ще бъде ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, по чиято инициатива се организира събитието точно в този момент. По негова покана лектор ще бъде и  Левон Хампарцумян – председател на БФБЛ от 2019 г., експерт по финанси и банково дело и дългогодишен главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“. Той е дипломиран инженер-химик от Химико-технологическия институт в София, а кариерата му включва работа в консултантско-одиторския бранш в България и Канада. Бил е още заместник-министър на икономиката и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. Член е на Управителния съвет на Института за пазарна икономика и на Настоятелството на Висшето училище по застраховане и финанси.

Провеждането на безплатните професионални онлайн дискусии е част от дългосрочната мисия на ВУЗФ да работи в полза на обществеността и да подпомогне развитието на икономиката. Тази мисия университетът изпълнява като ежегодно обучава стотици студенти, предоставяйки им ценно ноу-хау и възможности за практика, за да се изградят като новите бизнес лидери в страната. Всяка година бизнес университетът организира десетки професионални конференции, дискусии и събития, на които предоставя трибуна за създаване на решения.

Като част от мисията си да бъде полезна за бизнеса и икономиката на страната, Лабораторията за научно-приложни изследвания към университета VUZF Lab започна да провежда и специални корпоративни обучения за компаниите в широк спектър от теми и области. Научният екип на VUZF Lab разработи и пакет от антикризисни мерки, с които да помогне на държавата да се справи с настоящата икономическа криза, част от които вече са приети.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.