Гавра с Бойко! Гербери гласуват за Рашков, искат да чегъртат Борисов

Гавра с Бойко! Гербери гласуват за Рашков, искат да чегъртат Борисов
Бойко Рашков със сигурност ще бъде избран за депутат в следващото Народно събрание, при това с помощ от… гербери!

Бившият МВР шеф и отявлен враг на хунтата ГЕРБ води листата на „Продължаваме промяната“ в Перник, където опонентите са разположили също тежка бойна техника. След вътрешнопартийна драма БСП прати там дългогодишния депутат Александър Симов, а ГЕРБ – чичото на Влади Горанов – Кирил Ананиев, пише „Галерия“, като се позова на отлично информирани източници.

В тези две партии обаче е имало доста брожения при формирането на пернишките листи и затова местните активисти никак не са ентусиазирани да работят за своите в настоящата кампания.

В БСП разпрата беше сериозна – водачът на листата Любомир Бонев се оттегли с обяснението, че предпочита да работи като строителен инженер. В момента той е шеф на индустриалната зона в града, но е бивш депутат от БСП.

Наред с това там тече дълъг конфликт на местните социалисти с Корнелия Нинова. Кметът Станислав Владимиров, който също бе депутат, много пъти я е критикувал, включително за слабите резултати на предишните избори. Той обвини лидерката в „идейна безпътица“ и „лицемерие“, нарече Нинова „много агресивна, първосигнална и злобна жена“, а ръководството от своя страна сне доверието си от него.

Пернишките социалисти са готови да гласуват за кого ли не, включително за Стефан Янев и Мая Манолова, само и само да направят напук на Нинова.

Пернишката листа не за първи път е невралгична точка за БСП. През февруари миналата година председателите на областния и общински съвет на партията в Перник Валентин Петков и Стефан Кръстев отказаха да участват в листите с мотива, че имат особено мнение за начина, по който те се структурират.

При ГЕРБ драмата е малко по-различна. Макар да приемат водача на листата Кирил Ананиев, пернишките гербери скочили срещу второто място, на което кацнал парашутистът Георг Георгиев, който няма нищо общо с Перник. Той е започнал партийната си кариера от столичния район „Слатина“.

През 2014 г. е избран за председател на младите гербопитеци, а на предсрочните парламентарни избори през 2014 г. става депутат от 24 МИР—София. В третото правителство на Борисов е зам.-министър на външните работи.

Наред с това в пернишката организация на ГЕРБ имало бунтари, които искат да изчегъртат Бойко Борисов от лидерския пост в партията. И точно по тази причина работят за отявления му противник Бойко Рашков.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.