Ген. Мутафчийски: Днес битката е в болниците!

Ген. Мутафчийски: Днес битката е в болниците!

Снимка: БГНЕС

„Честит Ден на храбростта и празник на Българската армия!

На 6-и май скланяме глави в знак на признателност към всички доблестни български воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България!“, написа ген. Венцислав Мутафчийски във Facebook.

„Днес воините отново са на предния фронт. Но в болниците, изправени пред новото предизвикателство COVID-19.

Използвам случая да благодаря на всички служители, част от голямото семейство на ВМА – включващо 5 болници и 2 санаториума, за предаността и неимоверните усилия, които полагат в тези времена на тежки изпитания.

В Деня на храбростта заслужена почит отдаваме и на военномедицинските екипи, които изпълняват мисии зад граница и които винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия сред международните ни партньори.

Стъпвайки на надвековните традиции на българската военномедицинска служба, няма как да не отправим поглед и в бъдещето. А там са нашите курсанти, които се обучават по специалността „Военен лекар“ и вече трета година показват завидни резултати.

Честит празник на всички!

Бъдете здрави, бъдете храбри и отговорни!

Честит празник и на всички, които днес празнуват своя имен ден! Носете името си с гордост!“, написа още той.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.