Д-р Михайлов за Борисов: Един възпроизведен, възкръснал на трона Ганьо

 Д-р Михайлов за Борисов: Един възпроизведен, възкръснал на трона Ганьо
Това, които направи Борисов пред своя дувар в Банкя със снежинките отгоре, които го благославяха, като икона на българската политическа действителност,

е една много интересна изповед-манифестация, протекла като моноспектакъл, в който първо се усети човек в ъгъла – спечелил, но загубил.

Едновременно той изрече предупреждения от мафиотския регистър. Създаде се усещане, че реванш на силите в политическия процес означава някакво разкъсване на меките тъкани и чупене на кости. Второ – веднага грабва инициативата, защото има инстинкт.

Това коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV политическият анализатор и психиатър д-р Николай Михайлов.

Според него заявката на ГЕРБ, че ще подкрепи правителство на Трифонов, има ясна и определена логика.

Надвисва един много голям въпрос за медийната и позиционна борба между ГЕРБ и анти-Борисов.

„Каквото и да говорите за мен, няма друг, твърди той в подтекст, който може да поеме отговорност за тая държава. Аз го правя, аз съм много едър човек, допълнително наедрял. Аз съм една голяма самохвална риторика, уникален човек. Всички знаят, че съм един възпроизведен възкръснал Ганьо на трона.

Знам много добре, че съм прост в царството на простите, че хората все още ме обичат, макар че за кратко са разсеяни заради вашата пропаганда. Но много скоро ще започнат да тъгуват по мен, защото ще ви видят какво можете, а вие нямате да можете да съставите правителство“, коментира психиатърът поведението на министър-председателят.

„И г-жа Сачева, и г-н Борисов говорят за депутатите така сякаш са нещо, което се вади от торба и се кордисва в парламента, за да прави някакви телодвижения за обслужване на опозицията“, посочи той. Според него логиката е авторитарна, минава през манталитета на Борисов и е собствено скандална.

„От тук нататък трипартийната коалиция срещу Борисов ще трябват да се научат на отговорност и риторика. Срещу статуквото трябва да има сериозна политическа сила, а не дилетанти. Борисов ще ги преследва, ще им диша във врата с ефикасност, защото той има инстинкт на политическо животно“, предупреди д-р Николай Михайлов.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.