Манолов: Решението за отпускане на заем на „Мини Марица-изток“ няма да успокоят страстите

Манолов: Решението за отпускане на заем на "Мини Марица-изток" няма да успокоят страстите

„Решението за отпускане на заем от 100 млн. лв. на „Мини Марица – изток” 2 и още 50 млн. лв. от Търговска банка няма да успокоят страстите.

Има твърде много „ще” в думите на министър Малинов, а там слушат „ще” вече над 10 години.

Много малко от обещанията са станали реалност, а тези които са се случили не са за добро”.

Това каза в ефира на NOVA президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов.

Припомняме, че Българският енергиен холдинг ще отпусне заем на „Мини Марица-изток“ 2 в размер на 100 млн. лева, а Търговска банка – още 50 млн. лв.

С парите ще се гарантира работата на държавното минно предприятие, докато Еврокомисията даде позволение то да бъде подпомогнато с пари от Държавния бюджет.

49-ото Народно събрание гласува през април от Държавния бюджет да бъдат отпускани по 250 млн. лв. годишно в продължение на 4 години за рекултивация на терени в Маришкия басейн и привеждането им в устойчиво състояние – общо 1 млрд. лв. за целия период.

Докато се чака нотификация от Брюксел, финансовата стабилност на предприятието ще бъде гарантирана с кредит от БЕХ и Търговска банка, съобщи министър Малинов.

Манолов каза още, че в България трябва да се преосмисли здравната система, но никой няма да позволи това да се случи.

По темата за заетостта, той каза, че най-ценни занапред ще бъдат професиите на ниско квалифицираните хора, а също така и физическият труд.

Причината е, че тук няма кой да замести човека, смята Манолов.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.