Орбан показа среден на НАТО и ЕС: Няма да наложим санкции на Русия и точка по въпроса!

Орбан показа среден на НАТО и ЕС: Няма да наложим санкции на Русия и точка по въпроса!
Виктор Орбан е за мира, но няма да налага санкции на Русия!

Виктор Орбан го направи отново – доказа с действия, че не е муле, което се води по командите на ЕС и на НАТО, а мисли с главата си и за благото на народа си.

Унгарският премиер буквално показа „среден“ на НАТО по време на срещата им вчера като отказа санкции за Русия.

Виктор Орбан няма да налага санкции на Русия

Орбан обяви категоричното си решение и то е следното – Унгария няма да изпраща военна помощ, нито оръжия в Украйна. И не, няма да наказва Путин и страната му.

„Едно е да сме за мира – казал съм го и съм го доказал сто пъти. Да, подкрепяме Украйна дотам, че сме солидарни с жертвите и трагедията за хората в страната. Нашето най-голямо желание също е с Русия да се помирят. Но и няма да заставаме срещу Путин“, заяви Орбан.

Това беше отговорът му на личната молба на Володимир Зеленски, който чрез видео запис поиска от Унгария оръжие за боевете в родината си. Виктор Орбан моментално му отказа.

„Ние не искаме да влизаме в конфликт, а още по-малко в евентуално война с Русия, с която винаги сме били в изключително близки, топли и коректни отношения. Ние ги уважаваме.

А и аз, като премиер, съм длъжен и мисля първо за собствената си държава. Какво ще стане ако приемем санкциите и спрем да доставяме природен газ и други суровини от Русия?! Знаете ли?! Ще настане ад. Ще обречем на студ и глад собсвения си народ, а това аз няма да позволя“, отсече Виктор Орбан.

С което пак показа и даде нагледно урок на родните политици как един лидер може да е с НАТО и ЕС, но да не е мечка на повод.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.