Питбул нападна и уби друго куче в близост до деца

Питбул нападна и уби друго куче в близост до деца

Снимка: Pixabay

Питбул нападна и уби друго куче пред погледите на деца и родители в близост до детска площадка.

Хората все още са в шок от случилото се. Собственикът на питбула го е оставил без надзор и без намордник. В съседство до детската площадка има и място за разходка на кучета и родителите са притеснени за децата си.

„Всичко се случи около 17:30 часа, когато площадката е пълна с деца. В кучешката площадка имаше питбул, който бе видимо агресивен. Той прокопа дупка за секунди и излезе от площадката. Хвана малко кученце, което преминаваше покрай мрежата. Всичко това пред погледа на децата“, разказва Радина Грозева, свидетел на случката, пред Нова телевизия.

Родители разказват, че подобно нещо не се случва за първи път. Имали са много и различни проблеми свързани с кучета.

„Определено тази площадка за кучета трябва да бъде премахната. Никой не се грижи за нея и тя представлява опасност за децата ни. Едно голямо куче може да излезе много лесно“, допълват още родители.

„За разхождане на куче без намордник глобата е 100 лв. Според мен проблемът е отношението на собственика към животните. Случилото се е престъпление и би следвало да се разследва от прокуратурата и полицията. Там вече наказанията са различни. Тази година има над 10 акта от такъв тип“, коментира зам.-кметът на Варна Тодор Иванов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.