Президентът: Изборите ще са на 14 ноември и ще бъдат 2 в 1

Президентът: Изборите ще са на 14 ноември и ще бъдат 2 в 1
В Плевен отбелязват 144 години от началото на Третия щурм за освобождението на града.

По този повод в града е президентът Румен Радев, който ще отдаде почит пред загиналите за свободата на България.

Ето какво обяви той преди малко:

Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември.

„Ще разпусна Народното събрание максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, допълни Радев, цитиран от БНТ.

Президентът аргументира решението си за избори 2 в 1 с това, че по този начин ще бъдат спестени разходи на хазната и време на избирателите.

Пред медиите държавният глава коментира актуални обществено-политически въпроси.

В Скобелевия парк пред Панорама „Плевенска епопея 1877“ държавният глава ще отдаде почит пред загиналите герои за свободата на България и ще поднесе венец пред костницата в парка.

В Панорама „Плевенска епопея 1877“ Румен Радев ще връчи Почетния знак на президента на отговорните за построяването на историческия паметник – кметът в периода 1971-1979 г. Андрей Романов и двамата проектанти арх. Иво Петров и арх. Пламена Цачева.

Държавният глава ще се срещне с работещи в Регионалния военноисторически музей – Плевен.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.