Принц Чарлз даде положителна проба за коронавирус

След като от Бъкингамският дворец заявиха, че един от служителите им е дал положителна проба за COVID-19, докато кралица Елизабет II е била там, стана ясно, че един от монарсите също е поразен от вируса.

Принц Чарлз е дал положителна проба за коронавирус, съобщават от Кларънс Хаус, цитирани от BBC. Съпругата му, Камила, също е била тествана, но нейната проба е отрицателна.

Двамата ще останат изолирани в замъка Балморал, Шотландия.

71-годишният син и наследник на престола на кралица Елизабет II имал само леки симптоми на вируса, „и е в добро здраве“, съобщават говорителите му.

Засега не е ясно точно как Чарлз се е заразил с COVID-19, но преди две седмици, той се срещна с принц Алберт от Монако, който също даде положителна проба за вируса. 24 часа преди това, Чарлз за последно е видян с майка си, кралица Елизабет II.

Въпреки пандемията, монархът продължи да изпълнява задълженията си към короната, но вместо да се здрависва с хората, той използваше поздрава намасте.

Навярно кралското семейство е предполагало, че е много вероятно поне един от тях да се разболее от вируса, за това всички монарси са разпръснати из цяла Великобритания и далеч от Лондон. Кралицата и принц Филип са в замъка Уиндзор, а принц Уилям и херцогинята Кейт Мидълтън са в Норфолк.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.