Радев за Пеевски: Не коментирам паник атаките на който и да е лидер. Тук думата има медицината

Радев за Пеевски: Не коментирам паник атаките на който и да е лидер. Тук думата има медицината
Запитан за първото заседание на Народното събрание и свикването на консултации с партиите, Румен Радев отговори:

„Че как да го свикам? Те, едните лидери се скриха във Фейсбук, другите се разбягаха по селата, третите хванаха гората. Чакам ги да се върнат“.

Отказът на мнозинството български граждани да вземат участие в тези избори е ясен показател, че те не се идентифицират, както с предизборните послания, с черния пиар, който се разгърна активно в тази кампания, и най-вече с поведението и действията на партиите след изборите. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. Той присъства на деня за високопоставени гости на съвместните бойни стрелби „Шабла 2024“. Учението се провежда на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“, съобщава БТА.

Ниската избирателна активност и появата на нови формации в парламента са резултат от провала на системните партии. Това каза президентът Румен Радев в първия си коментар след предсрочните парламентарни избори на 9 юни.

Според него появата на нови партии в Народното събрание отразява наказателния вот на българския избирател. „Отказът на мнозинството български граждани да вземат участие в изборите е ясен показател, че те не се идентифицират както с предизборните послания, с черния пиар, който се разгърна активно в тази кампания, и най-вече – с поведението и действията на партиите след изборите, защото хората виждат тези дълбоки противоречия и в една парламентарна република от политическите партии, спечелили изборите, зависи как ще се развие държавата оттук нататък. Тяхна е отговорността и те не могат да избягат от нея“, заяви президентът, цитиран от БНР.

По повод изявлението на Делян Пеевски за евентуален бъдещ политически проект на Радев: „Не коментирам паник атаките на който и да е политически лидер. Тук думата има медицината“.

„Явно провалът на системните политически партии и изхабяването на политическия модел тласкат все повече български граждани към наказателен вот и към търсене на някаква алтернатива, но нека да е ясно, че всяка една нова партия, която прекрачи българския парламент, тепърва трябва да разкрива и да отстоява своите позиции и изобщо своята роля в този парламент“.

Запитан за първото заседание на Народното събрание и свикването на консултации с партиите, Румен Радев отговори: „Че как да го свикам? Те, едните лидери се скриха във Фейсбук, другите се разбягаха по селата, третите хванаха гората. Чакам ги да се върнатв“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.