Радев към министрите: Срещу вас ще се хвърлят парите, медиите и влияние на хората, които имат държавата за своя бащиния

Радев към министрите: Срещу вас ще се хвърлят парите, медиите и влияние на хората, които имат държавата за своя бащиния
Събрах ви, за да ви благодаря за резултатите и да назнача новото служебно правителство.

Можем да погледнем с удовлетворение към месеците. Намали се драстично купения вот. За първи път страната ни проведе избори с масов машинен вот.

С тези думи президентът Румен Радев се обърна към министрите на церемонията при представянето им.

Той отчете свършеното до сега и начета следващите ходове.

Правителството разкри разрухата в социалните системи, беззаконието в инфраструктурните проекти, сезира прокуратурата за злоупотреби. Прекрати рекета върху бизнеса и задвижи контрола на държавата.

Постигат е рекорден връх на приходите и рекордно ниска безработица. След 13 години политическо безхаберие актуализирахме пенсиите.

Реформата в ТЕРБ прекрати унижението над хиляди български граждани. Приведе се Плана за устойчивост във вид, готов за ЕС.

Защитихме последните девствени плажове на нашето Черноморие. Спряхме вноса и изгарянето на вредни отпадъци. Овладя хаоса с ковид-19. Разкри нередностите при изграждане на национална детска болница.

Уважаеми министри, доказахте, че е възможно демократично единодействие между родолюбиви хора от различни хоризонти на България. това е капитал за политическото бъдеще на страната. Вие върнахте част от доверието на българите в институциите.

За съжаление политическата класа не прие модела на служебното правителство и не можа да излъчи кабинет. За първи път едно служебно правителство наследява друго.

Ви се сблъскахте с тежкото наследство на завладяната от олигархията държава. Разбрахте, че възстановяването изисква време. Срещу вас ще се хвърлят парите, медиите и влияние на хората, които имат държавата за своя бащиния.

Ще ви организират протести, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на старата власт. Но вие вече доказахте, че имате характера не само да се изправите срещу тежкото наследство, а и да работите за бъдещето на България.

Върху вас ще се изсипят последствията от десетилетия на безхаберие, на застой, корупция и некомпетентност в различни области – като кризата в енергетиката и цената в тока, като хаоса и липсата на законност в пътното строителство, като компрометираната още в началото ваксинация.

Очаквам от вас, наред с укрепване на държавността, ви да продължавате с разумни стъпки за излизане ок кризата.

Да работите с мисъл за бедните и слабите, да набележите ясен хоризонт за модернизация на страната.

Моят избор отново е върху вас. Назначавам служебно правителство от днес.

Стефан Янев взе думата:

Благодаря на президента Радев за доверието. Обещавам то да бъде оправдано по най-добрия начин. Благодаря на колегите за работата в екип и за добре свършената работа. Новият кабинет и неговите задължения могат да бъдат фокусирани в организация на честни и прозрачни избори.

Изборите са фундамент на демокрацията. Важно е да имаме градивна конфигурация на политическото пространство. Нуждаем се от правителство, което да прави промени да предлага смислени визии, подкрепени с необходимите законодателни инициативи. България се нуждае от устойчива перспективи.

Следващите месеци няма да се леки. Необходими са още повече усилия, така, че проблемите да се решават. Това, което ни мотивира е отговорност. Разбира се, както за служебния кабинет, който приключи , така и за настоящият.

Оценката ще дадат българските граждани. Обществото е най-добрият съдник. Каузата е една-това е България и нейното благополучие.

След това новите служебни министри се заклеха, че ще работят в името на България. Държавният глава ги поздрави. Направиха си и традиционна обща снимка.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.