Радев попиля САЩ: Бази в България – не! НАТО няма шанс на фронта срещу Русия

Радев попиля САЩ: Бази в България – не! НАТО няма шанс на фронта срещу Русия
Румен Радев смята, че война с Русия не е добра идея за НАТО!

Радев за военните бази на САЩ

Лидер номер едно на България в момента е Румен Радев. Президентът е човекът, от когото зависи почти всичко в родната политика. Ето защо се счита, че неговата дума олицетворява позицията на цялата държава по дадени въпроси.

Главнокомандващият на българската армия ген. Радев е категоричен, че няма да се правят повече военни бази на САЩ в България.

Той обяви пред репортери, че такива разговори е нямало и няма да има, защото България няма нужда от подобно нещо, предаде bTV.

Президентът на Република България е на мнение, че не бива да има война в Украйна. Той смята, че казусът трябва да бъде решен с диалог.

Румен Радев официално отхвърли американските бази на българска територия

Мнозина анализатори виждат в пацифистката позиция на Радев мнение, че НАТО просто не може да се справи на фронта срещу Русия и затова е по-добре за Запада да няма такава война.

Румен Радев е наясно, че ако има военни действия в Украйна, това ще рефлектира и на България, тъй като тук има 4 американски военни бази, създадени с подписа на Георги Първанов.

Припомняме, че в края на миналата година от Белия дом заявиха, че ще търсят по-голяма сигурност в Източна Европа и затова може да увеличат базите си там.

Новият военен министър на България Стефан Янев обаче категорично отхвърли тази идея. По-късно и президентът Радев го подкрепи.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.