Радев: Цинично е изпълнителната власт да казва, че ще плащаме по-скъп газ

Радев: Цинично е изпълнителната власт да казва, че ще плащаме по-скъп газ
Президентът Румен Радев размаха пръст срещу Асен Василев и задочно отговори на вчерашния упрек на финансовия министър, че позицията на държавния глава за помощ за Украйна е позорна с контракритика: „Цинизъм“:

„Цинично е да кажеш: „Ще намерим друг начин, но ще плащаме по-скъпо“.

Тези, които могат да плащат по-скъпо и взимат решенията, трябва да мислят за онези, които не могат“, заяви Радев от Мадрид по повод вчерашната прогноза на Василев, че ако се стигне до индивидуално плащане на България за газ за компенсация на спрените руски доставки, цената прогнозно ще скочи с 20 процента.

Попитан дали е готов да снеме доверието си от кабинета, Радев отказа да отговори. А конкретно на думите на Василев и Петков, че ситуацията в Украйна прилича на Априлското въстание, отсече в реплика: „Такива асоциации са абсолютно далеч от реалността“.

И намекна, че сценарият с бунта през 2020 г. може да се повтори:

„Хората ще покажат дали правителството се справя с кризите – хората, които ги виждаме все по-често на улицата“, заяви държавният глава.

Иначе президентът и испанският крал Фелипе Шести говорили предимно за сигурността на Европа и възможностите за кооперация в сферата на туризма.

Това е първа визита на български държавен глава в страната от 23 години насам.

Радев се срещна с премиера на Испания Педро Санчес и с председателя на Конгреса на депутатите.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.