Рашков махна шефа на СДВР: Не мога да приема, че е гледал спокойно как пребиват младежи под колоните на МС

Рашков махна шефа на СДВР: Не мога да приема, че е гледал спокойно как пребиват младежи под колоните на МС
Промените в МВР продължават с пълна пара.

СДВР също вече има нов ръководител. Старши комисар Георги Хаджиев е бил понижен, а причината са насилието от миналогодишните протести в София под колоните на Министерския съвет.

„Не мога да приема, че ръководител, който е гледал спокойно как се пребиват младежи спокойно под колоните на Министерския съвет, не можем да сме равнодушни към това. Взимам най-строги мерки, за да се промени стила на работа на тези служители. Законът е разписал какво могат полицейските служители. Докато съм министър, че ще бъда безкомпромисен. Има и други смени на ръководители на други дирекции в страната“, посочи вътрешният министър Бойко Рашков относно мотивите за рокадата.

„Никъде в закона не пише, че могат да се бият деца по време на протестите в центъра на София, а и където и да е в страната“, заяви министърът. Той добави, че боят на протестиращите е бил до степен, че младежите, пострадали от него е можело да бъдат убити. В страната има и други областни дирекции с понижени началници, каза още Рашков, но не уточни кои са.

Задължително е да има рокади в пловдивската областна дирекция на МВР, това каза пред медии в Пловдив служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Той допълни, че днес ще има много сериозен разговор с ръководството на дирекцията. Рашков допълни, че полицаи са се превърнали в престъпници с пагон и той няма да допусни нещо подобно докато е министър. Той каза, че ще се въздържи от изнасянето на повече данни за ареста на шефа на Трето районно полицейско управление в Пловдив, защото не е редно.

При акция на „Вътрешна сигурност“ в Пловдив са арестувани седем полицаи. Това съобщи окръжният прокурор Румен Попов. Според първоначалната информация става дума за подозрения в корупция, търговия с влияние и други престъпления, предаде mediapool.bg.

Арестуваните са общо 12 души. Все още се извършват обиски на много адреси. Сред задържаните е и началникът на РПУ-то. По разследването се работи от 6 месеца, уточни Попов.

От днес началникът на столичната дирекция е с нов началник, съобщи още Рашков. Той е понижен заради побоя над протестиращи миналата година.

По въпроса за разследването на сигналите за търговия с гласове, служебният министър каза, че има данни за партии, които се ръководят от „известни лица с големи политически амбиции“. Ако прокуратурата не изнесе данни за уличените в такива престъпления, ще го направи МВР, каза още Бойко Рашков

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.