Рашков: Събират се доказателства за изключително сериозни престъпления при управлението на ГЕРБ

Рашков: Събират се доказателства за изключително сериозни престъпления при управлението на ГЕРБ
„В последните години прокуратурата демонстрира много близки отношения с политическата власт.

Вече не можем да твърдим и да смятаме, че тя е независима от политическата власт. Напротив. Имаме всички основания да твърдим, че се е самопоставила в услуга на политическата власт“.

Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“, излъчващо се по TV+.

Той обясни, че дори и да знае нещо от съществено значение по делото за магистрала „Хемус“, няма да даде повече информация, тъй като няма доверие на прокуратурата.

„Откакто съм министър на вътрешните работи ГЕРБ неведнъж подскачат, защото чуват нелицеприятни за своето управление факти и се опитват по всякакъв начин да излязат от тази ситуация.

Управлението на ГЕРБ действително е белязано с нарушения, а сега се събират и доказателства за изключително сериозни престъпления“, казa още Рашков

Вътрешният министър добави, че този вой, които за пореден път се чува от партията на Бойко Борисов и заплахите към него, няма да го спрат да изпълнява задълженията си като министър на вътрешните работи.

„Тези заплахи показват и една неосведоменост, тъй като партия не може да води такива дела“, отговори той на въпрос притеснявали се от заканата на ПП ГЕРБ, че ще го съдят заради твърдението му, че 30-40% от милионите за „Хемус“ са отишли в партийната им каса.

Попитан откъде е сигурен, че 30-40% от парите са отишли при ГЕРБ, Рашков обясни, че се среща с много хора и поучава много информация.

„На базата на тази информация съм изградил убеждение в себе си, че това е пътят на парите. Фактите, установени при разследването, водят точно натам. Твърдя това с чисто съзнание и съвест“, категоричен бе Бойко Рашков.

На въпрос къде са парите, вътрешният министър заяви, че една част от тях са на почти завършените лотове, друга е отишла за наем на техника, трета част е в партийна каса. „Покрай партийните каси са се отклонили и в личните каси“, уточни той.

Цялото интервю на Веселин Дремджиев с Бойко Рашков можете да изгледате във видеото:

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.