Румен Радев е бесен! Украйна ще види ремонт на оръжия на куково лято

Румен Радев е бесен! Украйна ще види ремонт на оръжия на куково лято
Румен Радев не е доволен от решението на Народното събрание!

Помощта към Украйна

След гласуване в НС парламентът прие предложение за пакет от помощи за Украйна. Основното в него е ремонтиране на украинската военна техника у нас. Нещо, с което Румен Радев не е съгласен.

Президентът за пореден път застана зад българския народ, който също в над 70% е против решението на НС. Причината е, че България няма пари в излишък, че да плаща за ремонт на украинските оръжия.

Въпреки че не бе упоменато кой точно ще плати за този ремонт, вече се прокарват информации, че това ще е бедният български народ. Вместо парите, които идват от ЕС, да отидат за българските граждани, ще отидат за ремонтиране на украинска военна техника.

Именно с това не е съгласен ген. Радев. Бившият пилот не може да се съгласи с подобен вид помощ и защото по този начин отново се раздразва Русия. Макар че няма да се пращат оръжия, ремонтът също помага за удължаване на войната и на практика България заема официално страна в конфликта, което от своя страна е основание Путин да ни обяви война.

Румен Радев бесен на НС

Останалите точки в гласувания пакет също са предпоставка за изостряне на взаимоотношенията с Руската федерация. В една от тях става ясно, че Украйна ще помага на България енергийно, което досега беше задача на Русия. Така на практика Украйна помага за енергийната зависимост на България от Русия.

Президентът Радев е бесен и поради друга точка в приетото решение. А именно, че Варна ще приема украинско зърно. Тоест ще помагаме на украинците да си укриват зърното от руснаците. Това само по себе си е опасно, защото не изключва Русия да дойде на място да си го вземе и по този начин България да се окаже в центъра на войната.

Останалите точки в пакета са свързани с подкрепа на членството на Украйна с ЕС и хуманитарна помощ чрез приемане на бежанци.

Радев обаче ще направи всичко възможно не всички точки да бъдат осъществени, защото някои са наистина опасни за България.

Интересен факт е, че президентът се оказа прав за Корнелия Нинова. Вчера той заяви, че тя ще намери начин да остане на поста си и днес БСП гласува със „за“, при положение че предложението не е много по-различно от това, което щеше уж да я накара да напусне коалицията, защото отново е опасно за България.

Ген. Радев се оказа прав и за Кирил Петков и Асен Василев, за които каза, че нямат собствено мнение. След като Зеленски изпрати писмо с искане за ремонт на военна техника, а не на изпращане на такава, веднага НС гласува това предложение.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.