Сашка Братанова със спомени за Филип Трифонов и „Момчето си отива“: Не го брояха за значителен филм

Сашка Братанова със спомени за Филип Трифонов и „Момчето си отива“: Не го брояха за значителен филм

За колегата си Филип Трифонов споделя, че сам е измислял представленията си, финансирал ги и ги разпространявал

„Той се оправяше някак си сам, но сам. Измисляше си представления, играеше ги сам, финансираше ги сам, разпространяваше ги сам“, спомня си за наскоро починалия Филип Трифонов актрисата Сашка Братанова пред bTV.

Според нея да бъдеш щастлив по този начин е много трудно. Самата тя също е имала подобна практика, когато като актьор трябва освен да участва в постановка, и да продава билети.

Актрисата Сашка Братанова завършва ВИТИЗ в класа на професор Островски и се превръща в едно от най-красивите лица от екрана и сцената. Тя играе ролята на Мариана, любимата на покойния актьор Филип Трифонов, Ран във филма „Момчето си отива„.

Оказва се, че тя и нейният партньор от продукцията са получавали еднакви пенсии. През 2018 Филип Трифонов пише писмо до председателя на Комисията по култура, огорчен от факта, че няма да получи пожизнена пенсия за заслуги. Сашка Братанова сравнява отношението към актьорите по време на Прехода с бутането на мавзолея.

Филмът „Момчето си отива“ се снима във време, в което трябва да се кандидатства и да се одобри дали продукцията да бъде заснета на черно-бяла, или на цветна лента.

„Не получи цветна лента, просто не го брояха за значителен филм тогава“, спомня си актрисата. „Но той не губи от това, че е черно-бял!“

През очите й България на 2021 година е „съдба, за добро или лошо. Би могло някъде да бъде по-добре, някъде да бъде по-зле… Но това е съдба.“

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.