“Албена” и резерватът “Балтата” вече са отворени за посетители

"Албена" и резерватът "Балтата" вече са отворени за посетители

Снимка: БГНЕС

Черноморският комплекс “Албена” вдигна бариерите за посетители и вече е достъпен за разходки заедно с националния резерват “Балтата”, който е разположен на негова територия, съобщават от ваканционното селище.

В “Балтата” на площ от 205 хектара се извисява най-северната лонгозна гора в Европа, която е дом на полски бряст и остролистен ясен, на летен дъб, полски клен, дива круша, бяла топола и върба, и още редица дървесни видове, припомнят от курортния комплекс.

В крайречната гора екомаршрути водят туристите до две кули за наблюдение на редки птици и животни, а дървена пътека, дълга 70 метра, навлиза в устието на река Батовска. Туристически маршрут свързва курорта и с близкото село Кранево.

“Албена” скоро ще бъде достъпна и за спортисти с отварянето на централните тенискортове от 12 май, допълват от ваканционното селище.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.