Балтов: Не вярвам, че в дискотеките се спазват мерките

Балтов: Не вярвам, че в дискотеките се спазват мерките

Снимка: БГНЕС

“Не вярвам, че в дискотеките се спазва дистанцията и децинфекцията. Видях какво се случи на бала на сина ми”. Това каза за NOVA директорът на “Пирогов” Асен Балтов, след като стана ясно, че нощните заведения отново отварят врати. 

“Младите хора ходят по нощни заведения. Дори да изкарат леко коронавируса, те се прибират при родителите си”, каза още Балтов. 

Още по темата

13 юли 2020 05:40

109

12 юли 2020 15:54

444

Според него се очаква до 7 дни да има ръст на заболелите и заради масовите събирания на протестите.

“София разполага с около 90 свободни легла в болниците. Ако се наложи, ще се отворят буферни отделения. В момента обаче, когато започнем да лекуваме само коронавирус, ще пострадат хронично-болните хора, тези с планови операции”, допълни шефът на “Пирогов”.

Той коментира и случая с пострадалото 21-годишно момче по време на протестите. В неделя по собствено желание то напусна “Пирогов”. 

“Младежът беше приет с комоцио. Направен му е скенер, на който се вижда, че няма сериозни увреждания. Той дойде в съзнание, но имаше множество контузии по тялото. В неделя  се самоизписа. Може би се е притеснил от медийната активност. Другият ранен е 29-годишен и още е в болницата”, коментира Балтов. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.