До 20 000 лв. глоба за неспазване на безопасни условия на труд

До 20 000 лв. глоба за неспазване на безопасни условия на труд

Бизнесът у нас е задължен да осигурява безопасни условия на труд за работника. Предприятията ще оценяват рисковете и ще предприемат мерки за ограничаването на коронавируса по работните места.

От 1500 до 20 000 лв. е санкцията за неспазване на мерките по безопасност на условията на труд, обяви Мирослава Ангелова, главeн директор на Главна дирекция “Инспектиране на труда” в Главна инспекция по труда, в предаването “Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria.

“Ролята на службите по трудова медицина и на консултанитте по безопасни условия на труд е да осъществяват контрол дали работодателите оценяват риска от вируса”, посочи тя.

Във всяка икономическа дейност нещата стоят по различен начин, каза Мирослава Ангелова и подчерта, че на тази база се дават предписания на съответните работодатели, като служителите също могат да участват в целия процес.

Видео материал с целия разговор вижте тук


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.