Кантарджиев: Смайващо е, че хора скочиха срещу несъздадена ваксина

Кантарджиев: Смайващо е, че хора скочиха срещу несъздадена ваксина

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“В нашата страна не е затворено нито едно предприятие заради коронавируса конкретно в България. Икономиката ни страда много, защото тази на Западна Европа също е поставена в трудно положение. Мерките взети у нас бяха по отношение на ресторантите, големите търговски вериги и сладкарниците.” Това заяви пред Нова тв директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Той коментира въздухът в моловете и обясни, че е опасно. По думите му, е добре да се вкарва въздух отвън, а не  от едно помещение с хора въздухът да иде в друго помещение.

Още по темата

17 май 2020 10:30

40

17 май 2020 08:15

108

“Последните седмици се разбра, че вирусът остава и върху дрехите, като тяхната материя може да го задържи няколко часа. Когато някой пробва дрехата е нужно леко напръскване със спирт или дезинфектант, който няма да я повреди. Всеки магазин може да си позволи по една UV лампа, която да изполват за дезинфекция на тези дрехи в пробните”, обясни специалистът.

“Когато излезе протоколът на най-сериозната медицинска институция в Атланта – Центърът за контрол и превенция на заболяванията, тогава се наложи хлорохина и азитромицина. Ние анализирахме всички тези данни заедно с МЗ. Тогава предложихме само утвърдените протоколи за хлорохина. В момент на световен дефицит нашата държава намери нужната субстанция. Имаме възможност да лекуваме българите с най-доброто и доказано средство против коронавируса”, заяви проф. Кантарджиев.

Той обясни, че ваксина се прави бавно. “Шест маймунчета не се заразиха, но преход върху човек, трябва да се изключат нежеланите ефекти на ваксината. Някои скочиха срещу несъздадена ваксина е смайващо”, кате горичен бе Кантарджиев.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.