Между 1000 и 1500 лева струва поръчково нападение

Вчера в София бе разбита престъпна група, част от която се оказаха и мъжете, пребили жестоко журналиста Слави Ангелов. Тримата нападатели бяха арестувани, а днес се очаква да им бъде повдигнато обвинение.

Още по темата

23 апр 2020 17:40

207

23 апр 2020 12:58

101

Около 1000 – 1500 лв. взимат физическите извършители на поръчковите нападения. А самата поръчка може да мине през 2-3 посредници, но никога не се прави директно от поръчителя на физическия изпълнител”, каза пред Нова тв криминалният журналист Кирил Борисов.

“Всеки случай е много различен. Поръчителят дава една сума, посредникът си удържа голяма част. Сумата е различна, в зависимост от човека”, обясни Борисов.

“Аз бях напълно сигурен, че виновниците ще бъдат заловени. Знам как работи полицията в София, а и прокуратурата има воля. Логично се стигна и до този развой”, допълни журналистът.

“Искам да направя едно важно пояснение – всеки престъпник е фен, но не всеки фен е престъпник. Не трябва да прехвърляме личната вина на извършителите към всички фенове на футбола. Аз също бях сигурен, че физическите извършители ще бъдат заловени. Сега е много важно да се установи кой е поръчал това престъпление и какви са мотивите”, каза спротният журналист Едуард Папазян.

Кирил Борисов обясни, че агитки на различни клубове се занимават с криминална дейност. По негови думи е публична тайна, че фракции от тях действат като групи за побои.

“Това се знае от всички, а има и специални звена в полицията, които се занимават с тях. Едно е обаче да знаеш, а друго е да го докажеш. Тези хора са залавяни много пъти”, допълни Борисов.

“Агитките започнаха да бъдат използвани още в края на миналия век за различни поръчки. Криминалният елемент при тях не е новост”, допълни Едуард Папазян.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.