Микроязовир край Павел баня на сантиметри от преливане

Микроязовир край Павел баня на сантиметри от преливане

Снимка: архив, БГНЕС

Микроязовирът “Бялата чешма“, който се намира на близо 500 метра от първите къщи в Павел баня, бе буквално на сантиметри от преливане.

Бурните дъждове и оттокът на водата от планината са запълнили микроязовира изключително бързо.

Язовирът е общинска собственост. От общината не са имали възможност да пуснат изпускателния кран заради бързото запълване на язовира, предаде БГНЕС.

Кметът Иса Бесоолу е създал бърза организация, за да не се допусне наводнение в града. Няколко помпи на пожарната цяла вечер източваха вода. На място пристигнаха министърът на околната среда и водите Емил Димитров и областният управител Гергана Димитрова, както и народният представител Халил Летифов.

Няма опасност за населението, както и опасност от преливане на язовира и скъсване на дигата му.  Днес водолази ще се опитат да стигнат до спирателния кран, който остана под вода, и да го отворят.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.