Отрицателни са тестовете за COVID-19 на завърналите се българи от кланица в Германия

Отрицателни са тестовете за COVID-19 на завърналите се българи от кланица в Германия

Снимка: Pixabay

Трима българи, които са работили в кланица в Германия, са се завърнали у нас без да съобщят откъде идват, предаде bTV. 

Съгражданите ни са от Белица и вече са поставени под карантина в домовете им. Кметът Радослав Ревански разбира за тях от медиите. 

Той разказа, че миналата сряда хората са тръгнали към България, тъй като се изплашили от разпространението на заразата. Пристигат в страната в петък, а в понеделник са поставени под карантина. 

Още по темата

23 юни 2020 21:40

54

18 юни 2020 15:29

66

11 май 2020 14:09

12

Ревански обяснява, че те са се били затворили вкъщи без да знаят дали са заразени. Вчера са им направени бързи тестове, които са дали отрицателен резултат. Днес ще им бъдат направени и PCR тестове. 

Кметът на Белица призовава всички, които идват от огнища на COVID-19 да бъдат отговорни и да уведомяват за прибирането си. 

Според него хората от ромската махала в Белица са притеснени и каза, че има готовност още хора да се поставят под карантина, ако са били контактни. Екипи на общината и пастор в махалата следят дали карантината се спазва. 

На шофьора, докарал работниците от кланицата, са направени бърз тест и PCR тест. В микробуса е известно, че са се возили и други хора, които не са работници от кланицата, а са взети по пътя. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.