Премиерът Стефан Янев загадъчно: Очаквайте интересни развития в идните дни

Премиерът Стефан Янев загадъчно: Очаквайте интересни развития в идните дни
„Очевидно са възможни и обвинения, и жалби – всичко, което е в сценария на тази предизборна кампания“.

Така премиерът Стефан Янев коментира на среща с кметове в Поповица сигнала на ГЕРБ до ЦИК, че кабинетът участва в предизборната агитация.

„Ако прави кампания, интересно е за кого, като не сме партиен кабинет, като работим за хората“, добави премиерът. И допълни, че именно за да чуе тях, е дошъл в Поповица.

В родното си село той се среща с Националното сдружение на кметовете на кметства, а по-късно ще присъства на традиционния местен събор.

„Да, в предизборна кампания сме. И да, изборите предстоят, като вече са добре организирани“, заяви Янев. Премиерът каза, че вече има готовност за 800 секции в чужбина и е сключен договорът за логистична поддръжка на първите 9600 машини за гласуване. До края на следващата седмица очаква да са тук и по-голямата част от другите 1500, които ще бъдат подготвени с необходимия софтуер. Така планът, който е направила ЦИК, ще бъде изпълнен.

Запитан за обвиненията за скандални назначения в митниците на хора, които са били свързани с контрабандни канали, Стефан Янев призова да се престане с лепенето на етикети „скандални“ и вместо това да се следят резултатите от дейността. Анонсира и че в близките дни ще има нови интересни събития и разкрития.

Премиерът каза също, че ако се потвърди информация за връзки с незаконна дейност, ще преосмисли решенията си относно назначенията и отсече, че компромиси няма да се правят.

Стефан Янев се съгласи, че кметовете на малки населени места имат проблем, който е общ с този на кметовете на общини – свързан е със самофинансиране, споделено финансиране и делегираните бюджети.

„Идеята е част от местните данъци да са на тяхно разположение. Но те са потърпевши като най-малки, защото са зависими от централизираното финансиране и от дейността на Общинските съвети“, описа той.

Премиерът направи уговорка, че не би могъл да взима решения относно тази ситуация, но е важно да се чуят позициите.

Кметицата на село Поповица Веска Мирчева поднесе изненада на служебния премиер. Още с пристигането му в селото тя му поднесе негов портрет, рисуван с въглен от смолянски художник.

На него е изобразен самият министър-председател с костюм и вратовръзка, а на заден план е пейзаж от родната Поповица.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.