Просперираме в негативните класации

Просперираме в негативните класации
България е на първо място по негативни класации. Българите живеят най-малко години в сравнение с европейците. 75 срещу 81 години.

От друга страна, то и живот ли е тук, та да искаш да векуваш? На 112 място по свобода на словото, оглавяваме класациите за бедност и корупция. Просперираме в тази насока все по-усърдно.

Тенденцията на лошото да се казва добро е традиция в България. Около нас и светът да се срутва, това са временни затруднения, а катастрофите на България – последица от външни фактори, врагове, магнитни бури и лошо подреждане на планетите, най-вече ретроградния Меркурий.

Пенсионирането в България става мисия почти невъзможна. От една страна, държавата нехае за хилядите ведомости и документи на осигурените лица, не извършва контрол върху това какви осигуровки се внасят и да се предават всички документи в НОИ, а от друга – вината за това нехайство стоварва върху хората, които искат да се пенсионират и в чудо се виждат как да си набавят документите, ако не пазят трудовата си книжка.

Масово явление става и практиката да се проверяват след години пенсионните досиета и да се искат отново пенсионни документи от пенсионираните лица, а като не могат да се представят след 10-15 години, да се отменя пенсията и да се иска връщане на парите. Звучи ви безумно? Факт в проспериращата ни държава.

Лошото здравеопазване, мръсният въздух и боклуците, които ни пробутват да ядем западните ни партньори, водят до все по-голямата смъртност и все по-ниската възраст, на която българите умират – обикновено в мизерия, с разбити илюзии и унижени от положението, в което са поставени след цял живот работа.

И това не впечатлява никого от политиците. Днес Онуй заяви, че до края на мандата си ще дава по 50 лева на пенсионер. Тоест, с нашите пари се откупува да управлява до пролетта. Въпреки кражбите, корупцията, некадърността и откровената престъпност, царяща сред управляващите. И тези 50 лева на всички ще ни излязат през носа, защото за това време ще ограбят много повече. Чака ни тежка и гладна зима, а ние сме в ръцете на един психопат, за когото единствената цел е властта и ограбването на българския народ.

Коя класация не сме оглавили още – за най-дълго управлявал престъпник в ЕС? За извършен геноцид върху народа? За най-много затрити българи за последните три десетилетия? За най-малко родени деца? За най-много самоубили се заради мизерия? За най- много изхвърлени от къщите си заради кредити? За най-голям процент мизерстващи деца? Докога?!?

Елена Гунчева

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.