Радев нокаутира Просто Киро, отношенията с Русия са спасени!

Елеонора Митрофанова остава в България благодарение на президента!

Румен Радев е човекът, благодарение на когото България спаси дипломатическите си взаимоотношения с Русия. Това стана ясно след оставането на посланик Елеонора Митрофанова в София.

Днес президентът даде изявление, в което разкритикува Митрофанова, че се държи непристойно за посланик, но в същото време заяви, че не може да поеме риска да я екстрадира в Москва, писа Actualno.com.

Според държавния глава една такава екстрадация няма да помогне с нищо на България. Напротив, само ще навреди, защото ще скъса дипломатическите отношения с Русия, а оттам и икономиката ни ще затъне.

Румен Радев остави Елеонора Митрофанова в България

“Ако изгоним руския посланик, това ще помогне ли за по-безопасното изваждане на нашите моряци от опасните зони? Какви са перспективите за други енергоносители и на каква цена?”, каза президентът в защита на това, че Елеонора Митрофанова не бива да бъде екстрадирана.

Това решение на Румен Радев не се харесва по никакъв начин на премиера Кирил Петков, който се страми да работи изцяло за ЕС и САЩ. Просто Киро обаче е длъжен да се съгласи, защото не само президентът оставя Митрофанова у нас, но и парламентът е с тази позиция.

Припомняме, че Елеонора Митрофанова минава за човек на Владимир Путин. Лично руският президент я е назначин на тази позиция и разчита на нея да го информира за положението в България.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ – казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.