Разпространението на COVID-19 в Бразилия забавя темпото си

Разпространението на COVID-19 в Бразилия забавя темпото си

Снимка: БГНЕС

Разпространението на коронавируса в Бразилия започва да се забавя, въпреки че страната “е все още по средата на битката си”, заяви Световната здравна организация. Новите случаи на заразяване и смъртните случаи нарастват с хиляди всеки ден.

В Бразилия, която се превърна в епицентърът на разрастващата се епидемия от COVID-19 в Латинска Америка, потвърдените случаи на заразени са вече над два милиона. Общественото недоволство от начина, по който се справя с пандемията бразилският президент Жаир Болсонаро, също започва да нараства, отбелязва Ройтерс.

Повече случаи на заразени с COVID-19 има само в Съединените щати.

Още по темата

13 юли 2020 21:55

3

10 юли 2020 11:15

19

8 юли 2020 07:52

17

Майк Райън, високопоставен експерт на СЗО по извънредните ситуации, заяви, че броят на новите случаи на заразяване се е стабилизира на 40-45 хиляди на ден, като дневният брой на смъртните случаи е около 1300.

“Това, което все още не се е случило, е да настъпи обрат при разпространението на болестта, няма спад. От тази гледна точка, числата се стабилизираха, но все още не са започнали да се движат надолу ден след ден. Така че Бразилия е все още по средата на битката”, каза Райън на пресконференция.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.