Румен Радев в лицето на Иван Гешев: Бял ден няма да видиш, докато Рашков не те пипне!

 Румен Радев в лицето на Иван Гешев: Бял ден няма да видиш, докато Рашков не те пипне!
Румен Радев постави на място Иван Гешев!

Край с Гешев

Президентът Румен Радев не се отказва от идеята да отстрани Иван Гешев от поста главен прокурор и след това да го прати в съда, а после и в затвора.

Двамата са се видели току-що, информира Novini.bg. Държавният глава е приел поканата на Гешев, който е искал да се обсъди съдебната реформа. Главният прокурор е твърдо против закриването на специализираната прокуратура и специалиазирания съд.

По непотвърдена информация обаче разговорът е взел обрат. Радев не само е отказал да помогне на Иван Гешев да запази тези две звена, но и на свой ред го е атакувал. Той му е заявил право в лицето, че е въпрос на време да се стигне до него в случая с фалшивите магистрали, което ще му коства не само поста, но и свободата.

Румен Радев все още иска Иван Гешев в затвора

„Бойко Рашков е най-добрият вътрешен министър, когото някога България е имала. Скоро ще има сериозни доказателства срещу хора от прокуратурата“, е казал Радев на Гешев.

Взаимоотношенията между президента и главния прокурор се изостриха още преди встъпването на Гешев в длъжност. Ген. Радев върна първото предложение, но след това конституцията не му позволи да го повтори.

Големият конфликт обаче дойде в началото на лятото на 2020 г. Тогава Иван Гешев нахлу с хора от екипа си в президентството и по този начин урони престижа на Румен Радев, а мнозина смятат, че тогава е изпълнявал поръчка на ГЕРБ.

Вчера Иван Гешев обяви, че прокуратурата няма да предложи сделка на основния свидетел по казуса с АМ „Хемус“.

Това предизвика вълна от негодувания, зашото мнозина виждат в този ход прикриване на някого, както и страх, че ще стигнат до някого, който не трябва. Говори се, че този „някого“ е точно Иван Гешев.

Всичко това не може да остави Румен Радев безмълвен. Ето защо президентът е възложил на Бойко Рашков, с когото са много близки, да преследва до дупка Иван Гешев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.