Словесната война между Гърция и Турция продължава

Словесната война между Гърция и Турция продължава

Снимка: БГНЕС

Словестната война между Гърция и Турция относно бежанците и мигрантите по турска-гръцката границата продължава. Според Анкара гръцки военен е използвал бойни патрони срещу хора, които са направили опит да се прехвърлят на гръцка територия, съобщи БНР. Атина отрича обвиненията. 

Директоратът по комуникациите към турското президентство разпространи вчера привечер видеозапис, в който твърди, че се вижда как гръцки граничар стреля с бойни амуниции.

До този момент не може да се потвърди достоверността на изявленията на нито една от страните. 

Гръцките власти разпростарниха клип, който според тях показва, че турска бойна машина прави опит да разруши част от граничната ограда, използвайки въжета. 

Още по темата

8 мар 2020 09:41

5

7 мар 2020 22:15

71

6 мар 2020 16:54

48

Сюлейман Сойлу, турския вътрешен министър, съобщава за над 140 000 души, които са напуснали Турция. По думите му това е “само началото”, тъй като миналата година Турция е заловила над 450 000 нелегални емигранти. В момента зимата е мека и дълбочината на р. Марица е спаднала с 40-50 сантиметра. През реката може да се премине и пеш. 

По гръцки данни за периода от 29 февруари до 7 март са били предотвратени близо 40 000 опита за незаконно влизане в страната. Извършени са общо 280 ареста на хора, успели да проникнат на гръцка територия. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.