Стана ясно кой е заразеният с К-19, заради когото Радев и Каракачанов се изолират

Стана ясно кой е заразеният с К-19, заради когото Радев и Каракачанов се изолират
Президентът Румен Радев е бил контактен със заразения с Ковид-19 шеф на ВВС ген.-майор Димитър Петров.

Новината дойде от Министерство на отбрана.

Това е причината внезапно да бъде прекратено посещението му в Естония.

Новият шеф на ВВС ген.-майор Димитър Петров е дал положителен резултат за коронавирус, потвърдиха пред Dir.bg от Министерството на отбраната. След като разбрал за това и военният министър Красимир Каракачанов се е самоизолирал.

„Министър Каракачанов, след като е разбрал за контакта си с ген.-майор Димитър Петров, се е самоизолирал. Първият му PCR e отрицателен. Чака се резултат от втория“, съобщиха за Dir.bg от Военното министерство.

По-рано днес стана ясно, че и президентът Румен Радев също е бил в контакт с новия шеф на ВВС.

Това и принуди държавния глава да прекъсне посещението си в Естония, което трябваше да започне официално днес, след като вчера Румен Радев участва в инициативата „Три морета“ в столицата Талин.

Преди дни тримата участваха в честванията на празника на ВВС.

Към момента от ВМА не коментират състоянието на ген.-майор Димитър Петров.

Президентът на България Румен Радев прекъсна посещението си в Естония, защото преди отпътуването си за балтийската република е бил в контакт със заразен с COVID-19, пише руската агенция Интерфакс.

Радев пристигна в Естония в понеделник, 19 октомври за участие в срещата на Инициатива „Три морета“, обединяваща 12 държави от Балтийско, Черно и Адриатическо море.

Във вторник трябваше да се състои церемонията за началото на неговото официално посещение в Естония, но в понеделник вечерта стана ясно, че преди да излети за Естония той е бил в контакт със заразен с COVID-19, съобщи днес, 20 октомври, пресслужбата на президента на Естония, цитира Интерфакс.

След информацията за ситуацията с Радев са били предприети всички мерки за сигурност и по отношение на българската делегация, която е била изолирана в хотела си.

Радев не присъства в понеделник и на вечерята на Инициативата „Три морета“ в Талин.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.