УЕФА няма право да обяви Ливърпул, Барса и Юве за шампиони

УЕФА няма право да обяви Ливърпул, Барса и Юве за шампиони

Снимка: БГНЕС

УЕФА няма правомощията да обявява шампионите на вътрешните първенства, ако се стигне до тяхното окончателно спиране, обяви човек от централата пред A Bola.

Наскоро се появи информация, че лидерите във всяка страна могат да получат титлата според класирането до този момент и с това кампаниите да приключат. Сред тези отбори са Барселона, Ювентус, Ливърпул, Байерн Мюнхен, ПСЖ, както и у нас – Лудогорец.

От Нион обаче са категорични, че не могат да се бъркат в решенията на отделните футболни федерации, които организират първенствата. Не е ясно при подобен развой дали и самите клубове биха приели названието “служебен шампион”, защото това ще остави черно петно в историите им.

От 14.00 часа днес УЕФА има насрочена спешна среща. На специална видеоконференция ще бъде обсъдено бъдещето на Евро 2020, Шампионска лига, Лига Европа.

България ще бъде представлявана от временния президент на БФС Михаил Касабов. В разговора ще участват представители на 55 национални федерации, асоциацията на клубовете и профсъюза на играчите.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.