Ученици от Търговище събират пари за Австралия

Ученици от Търговище събират пари за Австралия

Снимка: БГНЕС

Средства за справяне с щетите от пожарите в Австралия събират ученици от Търговище.

Възпитаните на Първо СОУ “Св. Седмочисленици” организират дарителска кампания, чрез която искат да помогнат на пострадалите от пожарите, съобщи пред БТА Анета Милева, преподавател по български език и литература.

Още по темата

17 яну 2020 13:39

9

14 яну 2020 08:48

20

Децата са записали кратко видео, с което призовават своите приятели да дарят, макар и малка сума, за възстановяване на щетите от пожарите. В посланието им се казва: “Повече от месец сме свидетели на ужаса от бушуващите огньове и не искаме да останем безучастни към трагичните събития. Затова призоваваме всички наши приятели, учители, родители и съученици да дарят малки суми, с които да подпомогнат инициативата. Събраните средства ще изпратим чрез Червения кръст”.

Младите хора – посланици на ЕП, обясняват че правят това, защото е важно хората да са съпричастни. Според тя е нужно да се осъзнаят причините за бедствието и да се ангажират хората с решаването на глобалните екологични проблеми.

“Ние сме поколението, което може да спаси планетата от предстоящата екологична катастрофа. Онзи, който спаси и една единствена душа, спасява света”, убедени са учениците.

Кутиите за дарения са поставени на входа на училището и във фоайето по природни науки на третия етаж.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.