Черно или Бяло море избраха българите за почивката си?

Черно или Бяло море избраха българите за почивката си?

Снимка: Pixabay

В разгара на лятото туристическият сезон е на ръба на оцеляването. Черно или Бяло море избраха повечето българи, ще бъде ли спасен летният сезон по Черноморието и рестрикциите в Гърция ли са причината? 

“По мое наблюдение не повече от 30 хотела на територията на Слънчев бряг работят. Те са пълни на около 20% от капацитета си. Има туристи, но те са основно в хотели, които предлагат апартаменти”, каза хотелиерът Янчо Парушев пред NOVA.

Пламен Копчев от Съюза на собствениците в Слънчев бряг е на мнение, че им остава малко повече от месец работа.

“За нас много важен е английският пазар. Тези дни в Англия ще бъде решено дали карантината на туристи били в България ще отпадне. Другият пазар към който имаме интерес е руският. Там обаче е нужно да направим онлайн визи и да облекчим процеса по издаването им. Карантината на Молдова и Беларус също трябва да отпадне. В началото на август Израел също ще реши дали да направи чартърна програма”, казва той.

Още по темата

27 юли 2020 10:00

30

25 юли 2020 16:35

265

24 юли 2020 19:13

86

Когато комплексът е работил на пълен капацитет чартърните полети са стигали до 250 дневно.

“Българският туроператор се намира в изключително лошо положение, защото програмите не могат да бъдат ползвани. Повечето от нас нямат дейност от минала година, за да могат да кандидатстват по тези програми”, коментира туроператорът Богомил Николов.

А какво е положението в Гърция за момента?

Нещата в Гърция изглеждат добре и плажовете са пълни. Там обаче е пълно с чуждестранни туристи. Повечето гърци избягват да излизат масово по морето и стриктно спазват наложените мерки.

В национален мащаб спадът на туристите обаче е около 80%.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.