Daimler купи 15% от Камаз. Задава се нов тежкотоварен гигант

Daimler купи 15% от Камаз. Задава се нов тежкотоварен гигант

Снимка: Reuters, архив

Германският концерн Daimler придоби 15% от акциите на руската компания КАМАЗ, съобщи ТАСС.

Подразделението за камиони Daimler Trucks е получила 106,08 млн. акции на Камаз, което се равнява на 15 процента, се посочва на сайта на руската компания.

Сделката няма да се отрази на текущата дейност на Камаз, отбеляза пресслужбата на производителя.

По-рано този пакет акции бе собственост на германската компания майка Daimler.

Камаз и Daimler Trucks обявиха в началото на октомври планове да създадат съвместно предприятие на паритетна основа, което да произвежда и продава тежкотоварни автомобили на руския пазар, припомня в. “Комерсант”.

Камаз е най-големият производител на товарна техника в Русия с дял от 28 процента на руския пазар на камиони и е сред двайсетте водещи световни производители.

По информация от сайта на компанията най-големите акционери в Камаз са държавната корпорация Ростех с дял от 47,1 процента и Автоинвест с 23,54 процента от акциите, допълва ТАСС.

Daimler е сред световните лидери в производството на леки автомобили клас “премиум” и най-големият световен производител на тежкотоварни и среднотоварни камиони.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.