Александър Маринов: Бойко Борисов няма да се кандидатира за президент срещу Румен Радев

Александър Маринов: Бойко Борисов няма да се кандидатира за президент срещу Румен Радев
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се кандидатира за президент срещу Румен Радев, това прогнозира в студиото на bTV проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към държавния глава.

Той заяви също, че по негово лично мнение Радев ще се кандидатира за втори мандат.

Проф. Маринов коментира, че президентът ще приеме подкрепа от всеки за нов мандат, ако тя е на принципна основа. „След като ДПС искат оставката на Румен Радев, той едва ли ще отиде да ги кандърдисва“, добави той.

Председателят на Стратегическия съвет каза също, че за изминалите 4 години е имало случаи, в които представители на управляващите, включително и на ГЕРБ са обещавали на държавния глава сътрудничество по определени принципни въпроси, а след това са излизали пред медиите и са говорили точно обратното.

Има съмнения за честността на изборите заради това, което се е случвало до момента, а представителността на вота не е въпрос на аритметика, а на доверие, коментира Маринов.

„Има странни неща, които се случват по време на избори“, коментира той и даде три примера какво има предвид. Това са големият брой недействителни бюлетини, за които има основание да се смята, че са съзнателно направени такива, а също многобройните поправки в протоколите и нарушенията при транспортирането на изборните книжа.

“Премиерът подтиква президента да наруши Конституцията”, заяви Александър Маринов. Коментарът му дойде по повод отказа на президента към момента да изрази позиция по отношение на ареста на руския опозиционер Алексей Навални и упрекът от министър-председателя към държавния глава в тази посока.
Според професор Маринов не е работа на Румен Радев да се занимава с външната политика на страната. Експертът даде пример с френския президент Еманюел Макрон, който, по думите му, никой не би обвинил, че не е защитник на демокрацията, а в същото време той не коментирал казуса с Навални.

Политологът обясни, че самият той не е дипломат и не може да каже дали трябва да има санкции срещу Русия, но допълни, че това, което забелязва е, че сред западните държави има много изказвания, но и практическа предпазливост.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.