Бойко Рашков: Не съм и няма да бъда бухалка в ръцете на никого

Бойко Рашков: Не съм и няма да бъда бухалка в ръцете на никого
Не съм и няма да бъда бухалка в ръцете на когото и да било. В това увери вътрешният министър и кандидат за нов шеф на КПКОНПИ Бойко Рашков пред Нова телевизия.

Той не знае каква е причината ИТН да напуснат коалицията, но имало няколко видими причини.

Рашков присъствал на Министерски съвет, когато министрите на ИТН напуснали заседанието на изпълнителната власт.

„Ако някои не е съгласен, трябва да изрази съответното становище, като бяха използвани изрази, които не са много подходящи да се казват“, разкри вътрешният министър.

Според него на ИТН им липсва политическа зрялост. Една от причините за разрива в коалицията е АМ „Хемус“, посочи Рашков.

Затова какъв ще е хоризонтът на властт, Рашков заяви: „Хайде да говорим следващата седмица“. Той обясни, че работата на полицията е била перфектна по време на протестите пред Народното събрание в защита на отстранения вече председател на парламента Никола Минчев. Не съм забелязал някакъв пропуск в работата на полицаите, увери Рашков. Бойко Рашков не изключва да е имало трафик на хероин през ГКПП „Капитан Андреево“.

За КПКОНПИ, Рашков обясни, че на една пресконференция в БТА премиерът Кирил Петков сподели, че именно Бойко Рашков е подходят да оглави антикорупционната комисия. За мен няма значение кой как сравнява и премиера длъжността министър на вътрешните работи и председател на КПКОНПИ.

Аз съм доста енергичен човек и няма опция да не се справим с корупцията, увери Рашков.

Той определи като политически бъртвежи твърденията на ИТН спрямо него за КПКОНПИ. КПКОНПИ не е някаква тревога за мен – ако получа подкрепа и ако не получа подкрепа, което няма да повлияе на душевното ми равновесие в никакъв случай, подчерта Рашков.

Той настоя, че ако бъде избран за нов шеф на антикорупционната комисия, новият вътрешен министър трябва да продължи добрата линия със службите и полицията.

За арестите в ГЕРБ, Бойко Рашков заяви, че няма недосегаеми, защото законът е еднакъв за всички.

Стане ли дума за бившите управляващи, нашата прокуратура просто не действа, възмутен е Рашков.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.