Винаги ли „Последните ще са последни“

Винаги ли "Последните ще са последни"

Снимка: Bulgaria ON AIR

Режисьорът Масимилиано Бруно разглежда сложното всекидневие на обикновения човек в „Последните ще са последни“.

Филмът е екранизация на едноименната му пиеса. Главната героиня е  Лучана (Паола Кертелези) – работничка във фабрика в малко италианско градче. Съпругът й е чаровният лентяй Стефано (Алесандро Гасман), мотаещ се из местните заведения.

Спокойното им ежедневие се преобръща, когато Лучана бива уволнена, в момент, когато се оказва, че е бременна. Героинята решава да поеме живота си в свои ръце и отвлича директора на предприятието. Драматургията е усложнена с намесата на полицая от Верона Антонио (Фабрицио Бентиволио).

Масимилиано Бруно забърква съдбите на персонажите, превръщайки различните им гледни точки в сложни ситуации за разрешаване. Режисьорът отправя критики към несправедливото отношение към слабите в обществото.

Филмът има две номинации Давид на Донатело 2016 г. (за Паола Кортелези и Фабрицио Бентиволио). Гледайте „Последните ще са последни“ на 14-и юни от 00.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.