Говорителката на Спешна помощ се разплака в ефир и помоли: Не го причинявайте на лекарите

Говорителката на Спешна помощ се разплака в ефир и помоли: Не го причинявайте на лекарите
Изключително емоционален разговор с говорителя на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска.

Тя се опита да обясни на зрителите как протича работният ден на медиците в Спешна помощ в условията на коронавирус. В един момент Сунгарска не издържа и се разплака в ефир.

От 416 сигнала на спешния телефон вчера над 200 са били за COVID-болни, но само за 16 са се намерили места в болниците, разказа говорителката на Спешна помощ в София Катя Сунгарска пред вече оздравелия от коронавируса Георги Любенов.

Над 100 повиквания от нуждаещи се от медицинска помощ били завещани от дневната смяна на нощната, защото линейките не са смогнали да изпълнят адресите, каза още Сунгарска.

Самата Сунгарска се разплака в ефира на БНТ, докато призоваваше хората да мислят за лекарите от Спешна помощ, които също боледуват, а колегите им изнемогват и не могат да се отзоват на всички подадени сигнали в смяната си.

Тя съобщи, че спешните медици в София имат няколко колеги, които се лекуват от коронавирус, а поне двама са в тежко състояние в болници.

Катя Сунгарска беше категорична, че носи маска от първия ден на пандемията и тя нито я е задушила, нито й е ограничила свободата.

„Напротив, чувствам се отговорен човек“, призна говорителят на най-големия център за спешна помощ, изумена, че все още хора вярват в конспирации и твърдят, че няма такъв вирус.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.