Зайкова: Народът ни каза, че не иска да живее повече така

Зайкова: Народът ни каза, че не иска да живее повече така
Мика Зайкова откри новото 46-о Народно събрание, след като стана ясно, че има кворум – регистрани са 214 от 240 депутати.

Ето по-важното от речта на Мика Зайкова:

„За втори път ми се пада честта като най-възрастен народен представител да открия 46-ото обикновено Народно събрание.

Да, това е привилегия не само за възраст и опит. Това е привилегия, която аз уважавам много. Първото нещо, което искам да ви кажа, надявам се да видя усмихнати лица и готовност във всеки във вас да сподели своите знания и умения в полза на България. Суверенът, нашият народ ви избра и аз разчитам на неговата мъдрост.

Ето защо искам да ви призова към нещо, нека да бъдем добри, да бъдем усмихнати. Нека да бъдем конструктивни и да работим за мечтата на този народ за просперираща България, за един народ, който има достоен живот и е достоен член на Европейския съюз.

Иска ми се да споделя с вас поуките, които би трябвало да си извадим от резултатите в изборите. Нашия мъдър народ ни каза нещо много важно. Народът ни каза, че не иска да живее повече така, че иска промяна и това излезе от резултатите на изборите, когато всички партии на промяната повишиха своя резултат.

Това означава, че народът им гласува сериозно доверие, а това е и отговорност, дами и господа, представители на партиите на промяната.

Аз също така разчитам на разума на колегите, които са били вече в този парламент доста пъти, които познават процедурите. И които наистина искат да работят за просперитета на България.

Второто важно нещо, което ни каза народът е, дами и господа, работете заедно работете заедно, за да осъществите мечтата на България, а мечтите трябва да се сбъдват. За ниската избирателна активност на изборите, народът ни каза, че е демократична процедура, но да не я прилагаме много често.

Хайде вече да спрем с демократичните процедури и да се захванем за работа, защото наистина ни чака много работа.

Нито ще е лесно, нито ще е бързо и това трябва да го знаят всички българси, но е възможно и това го показаха нашите колеги от правителството, което работи досега.

Народът ни каза да конструираме Народното събрание и да изберем правителство.“

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.