Заразеният от Видинско с коронавирус нямал контакти с болни

Заразеният от Видинско с коронавирус нямал контакти с болни

Снимка: БГНЕС

В село Дреновец, община Ружинци е установен първи случай на мъж с положителна проба за COVID-19, потвърди кметът на община Ружинци Александър Александров.

Днес на редовня брифинг генерал Венцислав Мутафчийски съобщи, че новата област, където има установени болни, е Видин.

Още по темата

2 апр 2020 08:11

211

Александров уточни пред БТА, че болният е над 60 години и е настанен в МБАЛ „Св. Петка“ във Видин. Мъжът се е почувствал неразположен на 31 март и е потърсил личния си лекар.

След като е прегледан и са установени симптоми на заболяването е транспортиран във видинската болница, където са започнали организационни действия, планирани за подобна ситуация, съобщават от МБАЛ „Св.Петка“ във Видин.

Мъжът е безработен и живее със съпругата си в село Дреновец. Има две деца, които са на работа в столицата. Според Александров болният не е имал контакти с хора от чужбина или от други селища. Работил е по програма на общината като асистент на възрастни хора до края на миналата година. Оттогава е регистриран като безработен.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.