Захарова пак се скара на България: Със собствените си ръце рушите доверието между нас

Захарова пак се скара на България: Със собствените си ръце рушите доверието между нас
По дипломатическите канали досега не са постъпвали искания от София към Москва за съдействие при разследването на експлозиите във военни складове в България,

съобщи на редовния си брифинг говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

На 28 април българската прокуратура констатира, че „може да се направи обосновано предположение за взаимовръзка“ между опитите за отравяне на трима български граждани, експолозиите в чешките военни складове през 2014 г. и взривове на територията на България между 2011 и 2020 г. – във военни складове и цех.

Досега изобщо не са предоставени факти в подкрепа на съответните версии, които се разпространяват в публичното пространство, коментира днес Захарова.

Според нея версиите, че руснаци стоят зад експлозиите, са неверни и се използват за оказване на натиск върху Русия – за повдигане на обвинения и за налагане на незаконни санкции.

„Изхождаме от факта, че както в София, така и в други европейски столици, участващи в подобна информационно-политическа игра, прекрасно осъзнават, че подобни действия нанасят сериозни щети на двустранните отношения с Русия,

както и на международните отношения като цяло, и че със собствените си ръце разрушават остатъците от взаимното доверие“ – каза още говорителката на руското външно министерство.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.