За страстни читатели: Как да имаме винаги книга под ръка и да спестяваме

В трудни моменти всеки намира упование в различни занимания у дома – някои се връщат към забравени хобита, за които все не им е достигало време, други откриват нови хоризонти. Това, от което никой от нас не би искал да се лиши, е четенето на книги. Дори когато бюджетът е свит, винаги има вариант да разполагаме с хартиено издание под ръка и да му се насладим пълноценно.

Удобството да пазаруваш в интернет е безспорно. Без съмнение това се отнася и до покупките на книги. Възможността да разгледаме разнообразните предложения, актуалните отстъпки или да следим за препоръчани от приятели интересни заглавия е несравнима, особено в дните, когато сме затворени продължително време у дома.

Много ценно предимство е, че ще се запознаете подробно с ревютата на наличните книги и ще добиете допълнителна представа за тях от отзивите на сайта.

Антиквариат за книги

Има антиквариати, които изкупуват книги, което е чудесен вариант за вашите стари издания. Някои от тях със сигурност ще искате да запазите за своите деца, но други ще сметнете за ненужно да притежавате толкова дълго. Тях може да предложите на приемлива цена в подобни обекти, за да финансирате следващите си набелязани цели.

Групи в социалната мрежа

Има редица читателски групи в социалната мрежа, където може да откриете съмишленици по душа. Всеки би се радвал на взаимноизгодна размяна или продажба с доплащане при по-луксозни и уникални литературни творби. В тези културни средища онлайн ще се информирате периодично за онова, което четат другите, какво излиза на книжния пазар, както и как може да си бъдете полезни един на друг.

Домашен литературен клуб на по чаша вино

Това е една любопитна идея, която ще заинтригува предимно дамската част от аудиторията. Не само излизането по клубове ще ви донесе приятни емоции в събота вечер. Поне веднъж в месеца заменете купоните с кротко домашно събиране, придружено с книга, чаша вино и дискусия върху сюжета й.

Моментът е идеален, ако решите да размените придобивките си от последното скорошно посещение в книжарница, както и да се потопите в историята на четиво, до което още не сте успели да се докоснете, слушайки разказите на останалите. Може дори да си почетете на спокойствие, далеч от грижите и ежедневните отговорности, докато паралелно върви и общуването с приятелките.

Абонамент за библиотека

Добрият стар абонамент за библиотека изобщо не е за подценяване в случая. Само така ще имате неограничен достъп до хиляди заглавия срещу скромна месечна или годишна такса.

Съществуват и клубове с идеална цел, които функционират на доброволни начала – споделени дежурства срещу безплатно използване на книгите, дарения на средства или произведения, организиране на семинари, обучения и събития, представляващи интерес за тесен кръг от хора.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.