Зоват Радев и служебното правителство да сигнализират Кьовеши за тоталната мафиотизация на държавата

Зоват Радев и служебното правителство да сигнализират Кьовеши за тоталната мафиотизация на държавата
Служебното правителство на Президента Румен Радев има съвсем кратък мандат за действие.

Месец и нещо ще бъдат крайно недостатъчни за радикални и трайни промени за разграждане на Статуквуто и Задкулисието в държавата. Но ако желанието и заявените в тази насока намерения на Радев и назначеното от него правителство са искрени и истински, то те имат своя реален шанс, пишат от „Биволь“.

Този шанс е във факта, че цялата информация и документация на държавата ще бъдат поне до втората половина на юли в ръцете на това управление. Всички архиви, данни, договори, разходи, поръчки, дейности във всички области на икономическата и финансова сфера в България. Следователно за краткия период на своето съществуване Кабинетът на Радев има ресурса и може да събере и да обобщи поне няколко папки със знакови корупционни случаи.

Очевидно е, че Прокуратурата в България, начело с назначения Иван Гешев, няма да влезе никога в своето истинско призвание на законоохранителна институция. Тя работи по подразбиране, като мафиотско-охранителна бухалка на досегашната власт и до момента изпълнява безотказно тази своя дейност. Така че сигнали до Прокуратурата на Гешев е напълно безсмислено да се подават, нито да се разсъждава в тази насока.

Мисията на Европейската прокуратура ще бъде борбата с измамите, свързани с финансите на ЕС. Тя ще има правомощия да провежда разследвания и наказателни преследвания на престъпления, засягащи финансовите интереси на ЕС. Заради това преходното българско правителство според нас дори е длъжно да подготви и обоснове поне няколко официални сигнала за крупни злоупотреби и нарушения с европейски средства до Европейската прокуратура, начело в Лаура Кцовеши.

Защото това е единствената възможност за момента да се започнат някакви независими и обективни проверки и разследвания на досегашната власт. Все отнякъде трябва да се започне! Когато системата в България е тотално мафиотизирана на ниво най-висши представители на съдебните институции, то Кьовеши се оказва уникална възможност.

Лаура Кьовеши вече е наясно със ситуацията в България. Тя е била информирана, включително и от Биволъ, за корупционното блато у нас, в което потъват и европейските пари. Кьовеши е първият ръководител на новата институция на ЕС за борба с кражбите и измамите с европари и има амбицията да се докаже и да докаже необходимостта от създаването на Европрокуратурата.

Какъв по-подходящ терен от България? Каква по-благодатна почва за защитаване на интересите на общността, законността, необходимостта от нейната структура и избора ѝ на този отговорен пост.

В България има организирани групи за подкрепа на Кьовеши и нейния избор. Очакванията на гражданското общество за нейната роля по разграждане на корупционния модел в страната са огромни, дори хиберболизирани. Без значение от това, добре подготвени и формулирани сигнали до Евро-прокуратурата, няма да останат незабелязани. Особено ако те са подадени официално от Правителство на Република Българив, дори и временно.

Мандатът му ще изтече, то няма да има време за фундаментални ревизии, но сигналите до Кьовеши ще бъдат заведени и ще бъдат разследвани, каквото и да се случи на непредсказуемите парламентарни избори!

Тяхното разследване няма да зависи от прокуратурата на Мафията, а от Европейската прокуратура и лично под надзора на Лаура Кьовеши.

Именно оттам може да започне разплитането и на чорапа на добре изградената и функционираща десетилетия наред престъпна, корупционна мрежа на обвързаностите на властта и организираната престъпност в България. А започне ли да се разплита този чорап- няма да има наистина връщане.

Ако Кабинетът Радев 2 пусне сигнали до Брюксел за съмнения, че родната Мафия се захранва обилно с европейските фондове, то нито президентът, нито който и да било, може да бъде упрекнат в политически пристрастия, защото тези нарушения са много-партийни и в тях има замесени субекти, свързани с всички системни партии на Статуквото. Още по-малко някой ше може да обвини Европейската прокуратура, че в своите разследвания и констатции обслужва нечий тясно-пратиен, политически или икономически интерес у нас!

По груби изчисления, злоупотребите, т.т. кражбите на еврофондове в България за последните 10 г. се изчиляват на около 5 млрд. лв. или до половин милиард на година!

Дали Служебното правителство и лично Румен Радев ще направят този ход и ще подадат топката на Кьовеши, предстои да чуем и видим. Но само това в сегашната ситуация може и ще нанаесе реален, траен и поразяващ удар върху Модела #КОЙ! Това е един много силен лакмус за действителните намерения на президентския екип и искреността им пред обществото, че са носители на Промяната! Подаването на знакови сигнали за злоупотреби на досегашните “гнили ябълки” във властта е неопровержим ТЕСТ за личностна, политическа и морална автентичност!

Отказът или маргинализирането на този призив ще бъдат ясен индикатор, че Президентът и назначените от него временно управляващи не желаят никаква прозрачност, никаква външна, обективна и независима намеса в мафиотското ни блато и че действат от други интереси, а не обществените.

Ще разберем, дали говорят красиво, а подмолно искат досегашната Омерта да се запази и всичко да се решава тук, вътрешно и според правилата на Cosa Nostra, дори и присъдите, с екзекуцията и смяната на Кръстника!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.