Мангъров се изплю в лицето на Бойко: Не лъжи, че ще се ваксинирам. Не съм опитно зайче!

Мангъров се изплю в лицето на Бойко: Не лъжи, че ще се ваксинирам. Не съм опитно зайче!
Тази сутрин премиерът Бойко Борисов обяви пред медиите, че е говорил с доц. Атанас Мангъров и той му е обещал да се ваксинира срещу COVID-19. Истината обаче се оказа друга, разбра Булпресс БГ.

Мангъров пропуска ваксинацията си

Преди минути шефът на Ковид-отделението към Инфекциозна болница бе потърсен за коментар. Той отрече напълно информацията на Борисов, че ще си сложи “Пфайзер”.

“Няма да се ваксинирам, не знам на премиера откъде му хрумна това. Аз съм изкарал коронавируса безсимптомно, имам антитела. В моя случай ваксинирането не само няма да помогне, а може да навреди. Казах и на Борисов, че той няма нужда от ваксина, защото вече е изкарал вируса.” – разкри доц. Мангъров.

Тезата на началника на Детското отделение към Инфекциозна болница е, че който е прекарал веднъж коронавируса, изгражда имунитет и няма никакъв смисъл да се ваксинира. Затова той призовава всички, които искат да се ваксинират, първо да се изследват за антитела, защото да не се окаже, че са преминали през вируса безсимптомно.

По принцип доц. д-р Атанас Мангъров не е голям привърженик на ваксината “Пфайзер”, защото не се знаят страничните действия от нея.

Той твърди, че са нужни поне няколко години, за да се сведе риска до минимум. Затова описва всички, които се ваксинират в момента, като опитни свинчета, понеже ваксината е още в третия си стадий, а са нужни още цели два.

Вчера “опитните свинчета” у нас са били 699 на брой. Най-много са в Пловдив, следван от Бургас и София. Днес ваксинацията продължава във Варна и Враца.

Източник: Булпресс БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.