Над 300 души защитиха кмета на Благоевград

Над 300 души защитиха кмета на Благоевград

Снимка: БГНЕС

Жители на Благоевград излязоха днес на протест в защита на кмета Румен Томов. На площада пред сградата на Общината се събраха повече от 300 души, представители на местния бизнес, общински съветници и граждани, предаде БНТ.

Те искат Върховния административен съд да потвърди решението на Общинската избирателна комисия, с което отказа да свали от власт Румен Томов заради незаличената му в срок регистрация като едноличен търговец в Търговския регистър.

Според хората, настоящият кмет трябва да остане на поста си, тъй като работи усилено за подобряване на икономическата среда в града.

Томов в момента обжалва решението на Административен съд – Благоевград, според което кметът трябва да бъде отстранен от длъжност, защото е в нарушение на Закона за местната власт и местното самоуправление.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.