Нарочно се налагат малоумни мерки. Това правителството съзнателно насърчава неподчинение

Нарочно се налагат малоумни мерки. Това правителството съзнателно насърчава неподчинение
Нарочно се налагат малоумни мерки като маски на открито.

Това правителство съвсем съзнателно насърчава неподчинение, отрицание и всякакви конспирации. Въвежда неработещи мерки, за да омаскари пандемията. То иска да сме безотговорни. Това е единственият начин да остане на власт.

Управляващите са наясно, че има пандемия. Още по-наясно са, че когато образователната и здравната система рухнат, обществото ще изпадне в паника. Нужна ще е изкупителна жертва. Това няма да са те, разбира се. Ще обвинят нас, че не сме спазвали същите мерки, за които знаят, че не работят. В отчаянието си ще се съгласим.

Държава без образование и здравеопазване няма как да има. Тогава ще последва локдаун, извънредни ситуации и каквото се сетим. Късно ще е да се съпротивляваме. Настане ли паника, всякакви компромиси ще са приемливи. Правителството иска да създаде точно такава ситуация, където обществото ще е на колене и ще е готово на всичко за някаква нормалност. Опорката, че няма кой да дойде, от комедия ще се превърне в психотрилър.

Ако не сме дисциплинирани и сега сами не си помогнем, после Стокхолмският синдром не ни мърда. ГЕРБ ни го гарантират. С бездействието си ни гарантират ситуация, където те ще са единственото ни изкупление. Такова изкупление си е направо присъда, която нито следващите, нито по-следващите избори ще променят.

Коментар на Емил Соколов, асистент-преподавател във Великобритания

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.