Полк. Николай Марков от „Величие“: Хората искат парламентът да работи

Полк. Николай Марков от "Величие": Хората искат парламентът да работи
Основната ни функция е да работим за България. До момента не сме видели някой да прави това

„Ние сме парламентарна република. А България не се управлява от парламента. Тоест първо трябва да върнем парламентарната република на дневен ред. Второ – да осветим процесите и философията, чрез които се взимат управленските решения. Откъде се взимат тези решения, кой ги взима и какви са резултатите от тях. Това ще осветим”.

Това обеща пред „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ полк. Николай Марков от „Величие“.

„Ние сме близо до хората, които искат да свършат работа. В страната има много хора, които заявяват позиции, но вършат малко работа. Искаме да спрем с формирането на нови политики и създаването на нови закони и да следим за спазването на старите”, обясни Ивелин Михайлов от политическата формация „Величие“ пред Нова ТВ.

По думите му България има „перфектно законодателство, което уточнява по какъв начин трябва да се спазват редът и законността в страната”.

„Но то не се спазва. Затова, каквото и да променяме, ако същите процеси продължават – ние няма да имаме грам напредък.

Ние знаем конкретните проблеми и искаме НС, като орган, който трябва да контролира изпълнителната власт, трябва да установи защо се случва това нещо. Имаме конкретни идеи и предложения.

Основната ни функция е да работим за България. До момента не сме видели някой да прави това”, подчерта Михайлов.

Той подчерта, че „чисто коалиционно няма да подкрепят мандатоносител, но тематично може да се търси подкрепа”.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.